Shakti-maton historia

HISTORIAMME

Om Mokshananda, syntymänimeltään Jonathan Hellbom, varttui Pohjois-Ruotsin maaseudulla mehiläistilalla. Om kiinnostui kehosta ja sen käytön mahdollisuuksista. Miksi jotkut ovat selvästi taipuisampia niin fyysisesti kuin psyykkisestikin? Miksi ihmeessä menemme lukkoon? Ja mikä on se avain, jolla lukot voidaan avata?

Yrittäessään löytää vastausta näihin elämän peruskysymyksiin Om opiskeli sirkustaiteilijaksi ja myöhemmin hierontaterapeutiksi. Pian hän kiinnostui Intiasta ja maan perinteisistä viisauksista. Hän opiskeli henkiparannusta ja tuhansia vuosia vanhaa Veda-kirjallisuutta.

Om asettautui asumaan Himalajan vuoristoon Intiaan syventyäkseen askeettiseen meditaatioon. Oleskeltuaan kaksi vuotta vuoristossa hän oivalsi, mikä on ihmiskunnan yhteys ja miten voimme yhdessä saavuttaa syvemmän onnen.

Om päätti kehittää ikivanhasta piikkimatosta nykyaikaan sopivan version. Tuhansia vuosia vanha asiaan perehtymättömille tuntematon apuväline sai näin uuden elämän tavoitteena auttaa miljoonia ihmisiä saavuttamaan tasapaino ja harmonia. Shakti-matto oli syntynyt.

Mistä nimi Shakti?

Shakti on sanskritia ja tarkoittaa naisellista voimaa ja myötätuntoa sekä äidillistä, lämmintä ja luovaa innoitusta. Se on vastakohta nykypäivän stressaavalle yhteiskunnalle.

Shakti-matot valmistetaan Intiassa, mm. pyhässä Varanasin kaupungissa sijaitsevassa temppelitehtaassamme.

Koska jokainen ihminen on ainutlaatuinen, Shakti tarjoaa erilaisia mattoja eri tarkoituksiin. Mitä vähemmän piikkejä matossa on, sitä voimakkaammin piikit tuntuvat.

Myyntimenestys

Ensimmäiset Shakti-matot saapuivat kauppoihin vuonna 2008. Seuraavana vuonna matosta tuli Ruotsissa kesän puheenaihe ja vuoden joululahja. Kun tuote oli ollut markkinoilla reilut 15 kuukautta, piikkimatto oli jo olemassa joka kymmenennessä ruotsalaisessa kodissa. Matosta oli tullut huikea myyntimenestys.

Sairaanhoitajat, urheilijat, sairaseläkeläiset, joogan harrastajat ja kuntoilijat todistivat, että tuote on tehokas. Lehdet, tv ja radio raportoivat pienen perheyrityksen uskomattomasta myyntimenestyksestä.

Menestystarina levisi maailmalle. New York Times ja monet muut kansainväliset lehdet kehuivat maton hyvää tekeviä vaikutuksia.

Katse kohti ulkomaan markkinoita

Shakti alkoi viedä tuotteitaan toisiin Pohjoismaihin, Eurooppaan, Japaniin, Australiaan ja Etelä-Afrikkaan sekä vuodesta 2010 Amerikan mantereelle.

Om ja hänen perheensä pyörittävät yhä Shaktin tuotantoa pienestä Hudiksvallin kaupungista Pohjois-Ruotsissa.

Tavoitteemme

Shakti haluaa tehdä hyviä tekoja, niin suuria kuin pieniä, ihmisille ja Äiti maalle.

Maapallomme voi paremmin, jos valmistusmenetelmät ovat ekologisia. Toimintamme lähtökohtana on jakaa sitä onnea ja rakkautta, jota tunnemme meitä ympäröivää maailmaa kohtaan. Toivotamme kaikki Shaktiin tutustuneet mukaan suureen, maailmanlaajuiseen perheeseemme!

Om ja hänen perheensä pyörittävät yhä Shaktin tuotantoa pienestä Hudiksvallin kaupungista Pohjois-Ruotsissa.

”Toivon, että hyvää tekevä apuvälineemme auttaa sinua kohti onnellisempaa ja täydempää elämää.”

Arvomme

Tässä Shaktin mietteitä, pyrkimyksiä ja tavoitteita. Nämä arvot ovat yrityksemme ja toimintamme lähtökohtia.

Laatu

Piikkimaton toimintaperiaatteet periytyvät yli 5 000 vuoden takaa. Huolenpito ja onnellisuus ovat aina olleet piikkimaton perusideana. Shakti-tuotteillamme on sama tavoite.

Ihminen keskiössä

Shakti on tarkoitettu kaikille. Vastaamme modernin yhteiskunnan ainaiseen rauhan ja energian tarpeeseen. Tarjoamme uusia voimia, rentoutumista ja harmoniaa kaikille, niin huippu-urheilijoille kuin sohvaperunoillekin.

Riippumattomuus

Shakti ei ole mikään tavallinen kaupallinen liikeyritys. Saamme voittomme siitä, että tuotteistamme on apua. Seuraamme mieluummin sydäntä kuin neljännesvuosikatsauksia ja trendiraportteja.

Harmonia

Elämässä kaikella on yhteys. Terveys vaikuttaa perheeseen ja työhön, ja päinvastoin. Shakti-tuotteita onkin helppo käyttää kaikkialla, niin töissä, kotona kuin matkoilla.

Yksilöllisyys

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen. Siksi haluamme tarjota erilaisia Shakti-mattoja: Shakti Light, Shakti Original, Shakti Black tai Shakti Advanced, yksilöllisyys on meille tärkeää.

Yrittäjyys

Alkujaan piikkimaton keksi joku viisas intialainen tuhansia vuosia sitten. Samoin ajatteleva nuori ruotsalainen toisella puolella maailmaa kehitti tuotteen modernin yhteiskunnan tarpeisiin sopivaksi. Nykyään Shakti-mattoa käytetään ympäri maailmaa. Shakti tarkoittaa voimaa ja halua kehittyä, mikä kuvastaa koko yritystämme!

Maailmamme

Kaikella on yhteys. Kehosi vaikuttaa aisteihisi. Ja päinvastoin. Sinä ja perheesi, työsi ja ystäväsi vaikutatte toisiinne. Kuulut yhteen maailman kanssa. Shakti ja maailma ovat yhtä.

Varanasin pyhässä kaupungissa Intiassa meillä on käynnissä ”Shakti Temppelitehdas”-projekti, jossa naisille tarjotaan hyvä palkka ja inhimilliset työajat. Lisäksi olemme palkanneet keittäjän, joka valmistaa työntekijöillemme ruokaa. Sairastuneille maksetaan sairausajasta palkkaa, ja lääkäri käy tehtaalla säännöllisesti tarjoten työntekijöillemme, heidän perheilleen ja naapurustossa asuville ilmaista sairaanhoitoa.

Uskomme, ettei kukaan voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotain. Tuemme sen vuoksi myös Rishikeshissä sijaitsevaa lastenkotia sekä muutamia projekteja ja puiden istuttamista Afrikassa. SINULLA on tärkeä osa antamisessa.

Kielemme

Shakti haluaa puhutella inspiroivasti ja anteliaasti, rehellisesti ja aina energisoivasti! Verkkosivustollamme jaamme vinkkejä, ehdotuksia, hyviä neuvoja ja hyvää tekeviä tuotteita.
Shaktin väri on oranssi. Oranssi inspiroi tavoittelemaan hyvää ja kestävää elämää. Se kuvastaa lämpöä, tunteita ja luovuutta sekä tervettä ja totuudenmukaista itsetuntoa. Oranssia pidetään värähtelevänä ja rauhoittavana värinä.
Nimemme tulee intialaisesta mytologiasta. Shakti tarkoittaa voimaa ja valtaa, ja sitä kuvaillaan usein naisellisen luovuuden kipinäksi. Se on lämmin ja äidillinen luovuuden voima.

LÖYDÄ OMAT TUOTTEESI

Yoga Women.jpg
Tarjous

10% Off

voimassa 31.5.2024 asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

KÄYTÄ KOODIA:

spring24